1 OTTOBRE 2024 - PARMA

Intervista 2023 a SYLVIA EISENTRAUT Ventura Travel

My name is Sylvia Eisentraut and I am the Marketing Director for Ventura Travel in Germany. During the past few days with GIW I saw the production of Parmigiano Reggiano, the production of Prosciutto and that of Traditional Balsamic Vinegar. We also visited Bologna with a super exciting organisation, we had an excellent guided tour with the producers who explained to us how the products are made. I think I can truly say that I now know Emilia much better..In any case I think the best experience was the hospitality and the wealth of products I saw here in Emilia Romagna.
I think the people are really inviting, they love their products and they love to talk about their region. Another great experience was today's visit to the Salumificio Leonardi because we really saw how prosciutto is made and why it is so special in Emilia. Today's workshop was organised in a prestigious location and it was also very interesting for us because of the meetings with DMCs, hotels, haute cuisine schools, which broadened our experience not only in Emilia Romagna but throughout Italy because we had the opportunity to meet operators from Veneto, Puglia, Sicily, etc. So a very good organisation to savour the Italian experience.

 

Mi chiamo Sylvia Eisentraut e sono il Direttore marketing per Ventura Travel in Germania. Durante i giorni scorsi con GIW ho visto la produzione del Parmigiano Reggiano, la produzione del Prosciutto e quella dell’Aceto Balsamico Tradizionale. Abbiamo anche visitato Bologna con un’organizzazione super emozionante, abbiamo fatto un tour guidato eccellente con i produttori che ci hanno spiegato come i prodotti vengono realizzati. Penso che posso veramente dire che ora conosco l’Emilia molto meglio..In ogni caso credo che la migliore esperienza sia stata l’ospitalità e la ricchezza di prodotti che ho visto qui in Emilia Romagna. Penso che le persone siano davvero invitanti ed amano i loro prodotti ed amano parlare del loro territorio. Un’altra grande esperienza è stata la visita di oggi al Salumificio Leonardi perchè abbiamo realmente visto come viene fatto il prosciutto e perchè in Emilia è così speciale. Oggi il workshop è stato organizzato in una location prestigiosa ed è stato molto interessante anche per noi per gli incontri con DMC, alberghi, scuole di alta cucina che hanno allargato la nostra esperienza non solo in Emilia Romagna ma in tutta Italia perchè abbiamo avuto modo di incontrare operatori dal Veneto, Puglia, Sicilia, ecc. Quindi un’ottima organizzazione per assaporare l’esperienza italiana

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Sylvia Eisentraut
VENTURA TRAVEL (GERMANY)